Yoga & PILATES

wat ik aanbied

yoga & Pilates

Ik geef yoga en pilateslessen met heel veel plezier en enthousiasme. Zodra je deelneemt aan mijn lessen en daarnaast de oefeningen met regelmaat uitvoert, voel je al snel de voordelen. Bij yoga ervaar je vooral een diepere ademhaling, een sterkere focus en het maakt je hoofd leeg. De innerlijke concentratie, de heling en de verbinding naar mijn authentieke zelf maakt voor mij yoga erg speciaal en fijn. Ik begin en eindig de yogales met het spelen op mijn harmonium en een stilte moment voor het leggen van een intentie. 

Pilates geef ik wekelijks op diversen locaties in Amsterdam. Tijdens mijn pilateslessen benadruk ik de anatomie en het behandelen van de stabilisatiespieren, jouw krachtcentrum (Powerhouse). Ik laat je veel bewegen, leg graag uit en er is veel ruimte voor individuele aandacht en correctie. 

Na de lessen voel jij je krachtig, positief, flexibel en ontspannen!

Anybody can breath there for anybody can practice yoga

I.K.V. Desikachar

“Yoga is a mirror to look at ourself from within”

–  B.K.S Iyengar

wat is yoga

Yoga

Yoga biedt je oefeningen die het evenwicht herstellen. Het maakt je bewuster van lichaam en geest, levendig en flexibel. Door yoga leer je beter te luisteren naar je lichaam en zo ook beter in te spelen in situaties in je dagelijkse leven. Yoga is een bewustwording, zien en voelen wie je werkelijk bent. In je volledige staat van ZIJN zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Yoga is niet prestatiegericht en je hoeft er niet lenig voor te zijn maar het bevorderd wel je souplesse, kracht en bewustzijn in je lichaam.

Yoga gaat om de verbinding tussen het lichaam en geest. Yoga is naast filosofie een manier van leven. Een beoefening waar je verbind en evenwicht zoek tussen je mentale, fysieke en emotionele lichaam. Het zoeken van evenwicht tussen spanning en ontspanning, binnen en buiten, Yin en Yang. Hierdoor komen we uiteindelijk tot een natuurlijke staat van zijn. In het Westen associeert men yoga voornamelijk met het doen van houdingen die fysiek en bewust worden uitgevoerd.  Maar yoga is veel meer dan dit. De innerlijke concentratie, de heling en de verbinding naar jou authentieke Zelf. Naar de onvoorwaardelijke liefde en het ontdekken van jou beweegreden in het leven. 

Waarom starten met yoga?

BALANS

Creert een betere balans in je energy systeem

ONTSPANNING

 Verbeterd de ademhaling, doorbloeding lichaam en algehele ontspanning

ENERGIE

Je ervaart meer ruimte en energie

FOCUS

Betere focus en concentratie

KRACHT

Verbeteren van flexibiliteit en kracht

BEWUSTZIJN

Je werkt aan je innerlijke bewustzijn

Wat anderen zeggen

Delanya

“Araliya heeft mij geleerd mijzelf aan te leren “In het NU te zijn” en dat een stapje terug doen best OK is. Mijn wekelijkse les met Araliya brengt mij altijd weer terug op aarde”

 

Ronith Neamlich

“Araliya straalt voor mij pure sereniteit en balans uit. Met haar fijne, heldere stem weet zij mij tijdens haar lessen in contact te brengen met mezelf en stimuleert ze mij bepaalde emoties en gevoelens verder te onderzoeken. Met haar expertise, persoonlijke aandacht en vrije geest, weet zij iedere yogales weer tot een feestje te maken!

FlooR Schrijvers

“Araliya is een opgewekte yogadocent, die yoga licht weet te maken. Ze let goed op en corrigeert je houdingen als dat nodig is. Je loopt goed gestretcht en ontstresst weer naar buiten.”

 

Pilates lessen met Araliya!

Pilates lessen met Araliya!

Wist je dat ik wekelijks Pilates lessen geef in Amsterdam op 2 super knusse locaties? Precisie, flow, ademhaling, coördinatie, centering en concentratie zijn de 6 pilates principes die in de lessen verwerkt worden. De voordelen zijn al merkbaar zodra je de les...

“Change happens through movement and movement heals”

– Joseph Pilates

“You are only as old as your spine is”

– Joseph Pilates

“Every moment of your life can be the beginning of great things”

– Joseph Pilates

wat is pilates

pilates

Mijn wekelijkse pilates lessen geef ik met veel enthousiasme
op diversen locaties in Amsterdam. Inspiratie haal ik uit
Peak Pilates, Pole Star Pilates en Stott. Tijdens mijn lessen
benadruk ik de anatomie en het behandelen van de
stabilisatie spieren, jouw krachtcentrum (Powerhouse).
Creativiteit in de oefeningen vind ik belangrijk zodat je elke les
geïnspireerd en geprikkeld wordt. Ik laat je veel bewegen, leg
graag uit en er is veel ruimte voor individuele aandacht en
correctie. Je lijf versterken maar tegelijkertijd ook enthousiast
raken zodat je niet alleen met kracht maar ook met vreugde
en ontspanning de les uit loopt.

Tijdens mijn dans carriere heb ik een blessure opgelopen en daar heb ik nooit veel aandacht aan besteed.  Door pilates lessen te volgen ben ik me bewust geworden van de blessure en heb ik geleerd hoe ik er mee kan leren bewegen. Voornamelijk het stabiliseren van het bekken en het evenwicht tussen rechts en links in de bewegingen opzoeken. Opnieuw kracht opbouwen voornamelijk bij de rompspieren en hamstrings hebben er voor gezorgd dat ik beter en gecontroleerd kan bewegen. Door het dansen bewoog ik altijd voor de vorm en uiting maar niet bewust. Het ging erom hoe je er uit ziet en wat je wilt vertellen met het dansen. In Pilates gaat het juist om precisie, de beweging met volledige concentratie uitvoeren.

Pilates is een waardevolle trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt zijn. Het is een effectieve methode die spiergroepen tegelijk versterkt en verlengt om een evenwichtig, sterk en soepel lichaam te krijgen. Het gaat er niet zo zeer om wat je doet, maar veel meer hoe je de oefening uitvoert.

Precisie, flow, ademhaling, coördinatie, centering en concentratie zijn de 6 pilates principes die in de lessen verwerkt worden.

De voordelen zijn al merkbaar zodra je de les uitstapt! De oefeningen beschermen je rug in het dagelijks leven en zorgen voor een goede houding. Doordat je diepliggende buikspieren versterkt zit je automatisch rechter aan je bureau, in je auto en aan de eettafel.

De geschiedenis van Pilates

Araliya biedt pilates lessen op alle niveaus. Daarnaast voor iedereen die krachtig in het leven wil staan, ongeacht leeftijd, geslacht of fysieke beperkingen. Ze hecht enorm veel waarde aan individuele aandacht en begeleiding.

Ik zie je heel graag op de pilates mat 🙂

Waarom starten met Pilates?

GEWRICHTEN

Toename beweeglijkheid van de gewrichten

ENERGIE

Verhoogd energieniveau en zelfvertrouwen

BALANS

Betere balans en coördinatie

HERSTEL

Verminderd rugklachten en herstel bij blessures

VERSTERKT

Het versterkt je lichaam met de nadruk op de buikspieren

KRACHT

Verbeterd uithoudingsvermogen, kracht controle en balans

wat anderen zeggen

Roos Neefjes

“Araliya geeft de pilates lessen met veel energie en kennis van zaken. De lesopbouw is prettig en professioneel, er is aandacht voor de individuele cursisten en voor een positieve sfeer tijdens de les.”

Martine visser

“Araliya geeft op professionele en prettige wijze les. Zij geeft persoonlijke aandacht en let goed op je houding, zodat je de juiste spieren traint. Er is ruimte voor humor en specifieke vragen. Na afloop ben ik altijd weer blij dat ik ben geweest!

Eva Koppen

“De persoonlijke en enthousiaste benadering van Araliya zorgt ervoor dat elke deelnemer – van beginner tot gevorderde – zich op zijn/haar gemak voelt. Na de Pilates les voel ik me vaak niet alleen fysiek veel beter, maar ook mentaal.”

Pilates lessen met Araliya!

Pilates lessen met Araliya!

Wist je dat ik wekelijks Pilates lessen geef in Amsterdam op 2 super knusse locaties? Precisie, flow, ademhaling, coördinatie, centering en concentratie zijn de 6 pilates principes die in de lessen verwerkt worden. De voordelen zijn al merkbaar zodra je de les...

Lessons with Araliya

Online classes schedule

Ik zie je graag op de mat

Monday

08.00 AM | Private sessions ( Get in touch )

9.30 AM | Vinyasa yoga Online

6.30 PM | Pilates, Online

Tuesday

9.00.

14.00 PM | Hot yoga

20.30 PM | Yin yoga

WEDNESDAY

 12.00 PM | Yin yoga

14.00 PM | Hot yoga

17.00 PM | Vin yin Yoga

Thursday

7.30 AM | Pilates Habfit, Online

8.00 AM | Online private sessions

Friday

09.00 AM | Pilates

10.30 PM | Yin yoga

16.00 PM | Hot yoga

Join my live streaming classes by ZOOM Send me a message below!

Neem contact op

Stuur een e-mail of vind mij op social media

Waarover heb je een vraag?

Telefoon

Stuur een e-mail

© 2019 Araliya Bosma

DutchEnglish

Website YrWebsite.nl & Kaneel Kaneel Design  |  Fotografie Burt Quincy