ceremonie Blauwe lotus

Je kalmeert en komt sneller in diepere staten van je bewustzijn

Tijdens de ceremonie maak je verbinding met Blauwe Lotus en haar kalmerende, rustgevende werking. Doordat je ontspant kom je sneller in diepere staten van je bewustzijn en sta je open voor je intuïtie en transformerende inzichten. Door middel van yin yoga, meditatie, klanken en ademwerk neem ik je mee op reis naar binnen. Blauwe Lotus thee wordt van gedroogde bloemen bladeren gemaakt en soms aangelengd met de blauwe lotus tincture. Deze bloem Blauwe Lotus (Nymphaea caerulea) wordt ook wel Egyptische waterlelie genoemd.

Tijdens de ceremonie ervaar je  makkelijker contact met je innerlijk wezen en je derde oog. Je derde oog verbindt jou met je innerlijke wereld, fantasie en visualisatie. Je bereikt hogere staten van bewustzijn en euforie. Deze effecten maken het ideaal om stress en onrust te verlichten. We maken ook verbinding met de cyclus van dag en nacht, dood en wedergeboorte, wat allemaal te maken heeft met verandering en transformatie. Deze prachtige water lelie ontwikkelt en groeit ook door de modder wat symbolisch staat voor de transformatie, pijn en groei om vervolgens weer uit te bloeien als een mooie waterlelie.

Blauwe Lotus - Stap 1 | Araliya Life Flow

Medicinale en sprituele doeleinden

De heilige Blauwe Lotus staat in Egypte bekend als de Nymphaea Caerulea, een blauwe waterlelie die vroeger werd ingezet voor medicinale doeleinden en bij spirituele rituelen in het Oude Egypte. De plant heeft geneeskrachtige eigenschappen en kan breed ingezet worden bij o.a. hoofdpijn, slapeloosheid en angst. Daarnaast bevat Blauwe Lotus ook lustopwekkende eigenschappen. Zo zagen de Oude-Egyptenaren Blauwe Lotus als een afrodisiac wat afrodiserende eigenschappen gaf.  
 
Omdat Blauwe Lotus in het water drijft is het ook gelinkt aan je sacrale chakra. Het sacrale chakra staat voor creativiteit, plezier, sensualiteit en gevoel. Het mooie van deze waterlelie is dat het symbool staat voor de zonnegod Ra in Egypte wat de cyclus van de zon en het leven representeert. De dag en de nacht,  dood en wedergeboorte. 

Galerij

Diepe ontspanning en euforische gevoelens

Blauwe Lotus zorgt voor een diepe ontspanning bij stress, slapeloosheid en onrust. Het heeft een pijnstillend en rustgevend effect. Daarnaast beïnvloedt het een positieve gemoedstoestand zodat je gevoelens van euforie kunt ervaren bij angst en negativiteit. Als je niet goed in slaap kunt komen vanwege drukke gedachten en twijfels kun je Blauwe Lotus inzetten voor haar verzachtende effecten zodat je makkelijker in slaap valt. Het kan ook diepe dromen bevorderen en je een krachtige verbinding met je ziel en innerlijk wezen brengen.
 
Het mooie van een Blauwe Lotus ceremonie is dat je de cyclus van het leven meer gaat eren, waarderen en herkennen. Doordat je hier bewuster van wordt zul je ook sneller bij jezelf voelen dat alles in beweging is en dat dat het enige is wat er blijft. 

Diepe dromen en rust

2 jaar geleden ben ik in contact gekomen met deze bijzondere waterlelie. Een periode waarbij ik mijn vrouwelijke en sensuele kant aan het onderzoeken was. Vertragen, verstillen en vooral veel naar binnen gaan met mijn aandacht. 

Ik heb het plant medicijn met verschillende intenties ingezet.  Voor verzachting, helderheid en ontspanning. Het activeert bij mij sensualiteit, diepe dromen en rust. Ik maak er thee van en soms combineer ik het met cacao. Deze 2 plant medicijnen samen (Cacao & Blauwe Lotus) werken krachtig en synergetisch. De Blauwe Lotus is zo’n liefdevol medicijn waar je heel subtiel iets van merkt waardoor je je alledaagse bezigheden gewoon kunt doen.

Testimonials

Hans Ruinemans

M’n eerste ervaring met blauwe lotus, een inspirerende ceremonie. Vloeiende overgang naar het dansen. Mooie locatie. Fijn, fris ‘tribe gevoel’ onder de meer dan 40 aanwezigen. Een aanrader!

Rodrigo

Araliya neemt je mee in haar wereld van de Blauwe lotus en cacao ceremonies, meditatie, ademhaling, met eigen muziek, geur en kleur sensatie. Met haar aardse stem leidt ze je de weg naar oneindigheid in het moment waar alleen plaats is voor jouw zijn. Ervaar de spirituele reis tussen hemel en aarde. Wordt herboren met een 'eigen' bewustzijn en onbetaalbaar gevoel van maatschappelijke bevrijding. Namasté ....

Veelgestelde vragen

Blauwe Lotus is een prachtige bloem met een psychoactieve werking. Dat wil zeggen dat het je stemming kan verbeteren en euforisch werkt. Blauwe Lotus werd vroeger in het Oude Egypte ingezet voor medicinale doeleinen en bij spirituele rituelen en ceremonies. 

De Blauwe Lotus wordt op verschillende manieren gebruikt. Je kan Blauwe Lotus roken, of inhaleren met een vaporizer. De meest gebruikelijke manier en die ik inzet bij de ceremonies zijn de theebladeren en tinctures. Het heeft een kalmerend, licht verdovend en ontspannen effect. Het werkt verzachtend en verstillend waardoor je meer focus en rust kunt ervaren. Blauwe Lotus wordt ook ingezet om beter in slaap te komen en als natuurlijke pijnstiller. De Blauwe Lotus bevat lustopwekkende eigenschappen en kan daarom euforisch werken, zelfs als een afrodisiac.  

De Blauwe Lotus is een plant met psychoactieve effecten. Toch heeft het niet zo’n grote bekendheid als andere psychedelica. In lichte dosis in theevorm met alleen de theebladeren werkt het een ontspannen gevoel en een euforische high. Zodra je het combineert met bijvoorbeeld wijn, dan wordt de werking versterkt. Ook hier hangt het er weer vanaf hoe lang je de theebladeren werkt en hoe sterk je het effect wilt maken. In ceremoniële setting zet ik de theebladeren en tincture in op een manier die alleen ontspannen en verzachtend werkt en bij lange na geen hallucinaties geeft. 

Luister altijd naar je lijf en hoe je je op dat moment voelt. Blauwe Lotus in theevorm werkt altijd heel ontspannen en rustgevend. Als je MAO remmers gebruikt, antidepressiva, dan kan dit een contra- indicatie zijn. Dit kan zorgen voor hoofdpijn, blijf in dat geval altijd goed drinken. Het is sowieso verstandig om in overleg te gaan met jouw (holistische) arts want ze werken beide als antidepressiva waarbij Blauwe Lotus natuurlijker en gezonder is voor jouw systeem. Houd er rekening mee dat als je het combineert met alcohol zoals wijn, hallucinerende effecten heeft. 

blauwe lotus ceremonie boeken?

Contactformulier
Privé-sessie/bedrijfsceremonie boeken?

Heb je interesse in een privé sessie of wil je evenement als bedrijf bijwonen? Dat kan! Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je eerst meer weten over blauwe lotus?

Neem contact met me op en ik beantwoord graag al je vragen.

Skip to content