Online yoga

Online yoga is laagdrempelig en down to earth

Het is een waardevolle en  aanvulling in jouw (drukke) dagelijkse planning. Het is super makkelijk in te plannen en je hoeft er de deur niet voor uit! Je rolt je mat uit 5 minuten voordat de les start. Daarnaast kun je de sessie thuis in je vertrouwde omgeving doen, of op kantoor zodat je er niet voor hoeft te reizen. Yoga waar en wanneer het jou uitkomt! Het is voor iedereen toegankelijk en voor elk niveau. Het enige wat je nodig hebt is jezelf, de yogamat en je laptop. Afhankelijk van de groepsgrootte is er veel persoonlijke begeleiding en correctie. 

Een introductie in online yoga

yoga is een levensstijl

Yoga is voor mij echt een levensstijl geworden. De verschillende houdingen en technieken kan je gebruiken om je bewustzijn te vergroten en de beste versie van jezelf te worden. Je hersteld de verbinding tussen je lichaam en geest met de universele bron, onvoorwaardelijke liefde.

Er zijn verschillende stijlen yoga zoals Hatha Yoga, Bhakti yoga, Jnana yoga en Karma yoga. 

De betekenis van Yoga is verbinden, verenigen en beheersen. Yoga wordt in het Westen vooral gezien als iets fysieks waarbij je enorm lenig en flexibel zou moeten zijn. Maar Yoga is veel meer dan dat. Het werkt door op alle lagen van jouw Zijn: mentaal, fysiek, spiritueel, energetisch, emotioneel en astraal. Bij yoga staat o.a. de ademhaling (pranayama) centraal.De adem draagt de levensenergie die we allemaal bij ons dragen.  

Zonder adem (levensenergie) kun je niet leven. Je ademt in en uit door je neus, ook wel Uyaji ademhaling genoemd. Deze ademhaling geeft je een anker op de mat zodat wanneer er een gedachte opkomt die je belemmert of afleid, of een blokkade in je lijf je door bewuste ademhaling weer leert terug te komen in het hier en nu. In volledige acceptie, geduld en zonder oordeel. Door je te focussen op de ademhaling en deze te verdiepen zorg je voor meer ruimte, ontspanning en rust.

De houdingen en specifieke technieken in yoga stimuleren mentale en fysieke flexibiliteit, ontspanning, kracht en balans. Hatha yoga en Yin yoga zijn mijn favoriete stijlen waarbij je tijdens Hatha heel traditioneel door de houdingen beweegt, ademhalingstechnieken leert en meer te weten komt over de geschiedenis van yoga. En bij yin yoga leert hoe je in elke houding in het moment kunt Zijn, in stilte en naar binnen gekeerd. 

gallerij

Effecten en voordelen

Yogi en student

Door dat ik dagelijks yoga en meditatie beoefenen weet ik maar al te goed welke bizarre maar mooie transformaties en voordelen er bij komen kijken. Mijn (spirituele) yoga reis begon 6 jaar geleden in India. Ik heb daar verschillende (yoga-pranayama, vipassana meditatie) trainingen gevolgd. In Nederland heb ik verschillende opleiding gevolgd bij o.a. Svaha Yoga, Stillness in Yoga en Movements Yoga. 

Ik blijf mijn eigen yoga practice verdiepen door me nu met Sivananda yoga te verbinden.  Een traditionele hatha yoga stijl waarin karma yoga en Bhakti yoga een groot onderdeel zijn. 

Een introductie in online yoga

8 basisprincipes vanuit Patanjali's yoga filosofie: Het pad naar Zelfrealisatie.

Samadhi

Mediteren met een object

Dhyana

Mediteren zonder een object

Dharana

Naar zichzelf kijken

Pratyahara

De geest controleren

Pranayama

Ademhalings-technieken

Asana

Fysieke houdingen en bewegingen

Niyama

Voorschriften, leefregels, disciplines in omgang met jezelf

Yama

Voorschriften, leefregels, disciplines in omgang met anderen

Testimonials

Marjolein M

Araliya is hele fijne yogadocent met een prettige, warme manier van lesgeven met voldoende afwisseling. Tijdens de online yogalessen lukt het haar om middels videobellen iedereen alsnog persoonlijke aanwijzingen te geven over de houdingen. Met veel plezier doe ik wekelijks mee op de yogamat.

Fenna Vlekke

Ik heb 1-1 sessie met Araliya ervaren als onderdeel van een coachingstraject. Ik heb het heel waardevol gevonden om met haar te werken aan het versterken van m'n lichaam en geest. Ik vond haar manier van werken erg bijzonder en intuitief. Ik zou haar dan ook zeker aanraden.

Gratis proefles online yoga? meld je aan

Veelgestelde vragen

Je kan je online via de website of via araliyalifeflow@gmail.com aanmelden voor een proefles. Als je twijfelt kun je altijd contact met mij opnemen om jouw wensen en doelen te bespreken. Het is belangrijk dat je een goede internet connectie hebt voor de online lessen. De lessen gaan via Zoom waarvoor je een link via email krijgt toegestuurd. Ik raad je aan om zoom te downloaden voor zowel je laptop en telefoon. Je laptop is fijn omdat je dan een groter scherm hebt zodat je mij goed kunt zien op beeld, en ik jou voor het geven van correcties en aanwijzingen indien nodig. 

Er zijn zoveel voordelen bij zowel yoga als pilates. Bij yoga ervaar je vooral meer rust, flexibiliteit en ruimte tussen lichaam, geest en geest. Yoga verbindt jou met je unieke Zelf waarbij je helderheid, rust en inspiratie kan krijgen op de mat. Pilates werkt versterkend en ook al is dit ook een body en mind les, pilates werkt vooral fysiek en mentaal door op de mat. Het is een krachtige methode die zorgt voor stabiliteit, vitaliteit en blessure preventie. Beide lessen gaan ook erg goed samen. 
 

Hieronder nog een kort rijtje van de vele voordelen van yoga en pilates: 

 

– Verlaagd stress
– Vergroot je energielevel
– Beide werken ze aan versterking en flexibiliteit
– Je ademhaling verbeterd
– Je aanwezigheid en bewustzijn worden vergroot
– Beide werken ze aan transformatie, groei en ontwikkeling 
– Beide verbeteren ze je houding
– Chronische pijn en blessures worden verminderd 

De lessen worden zowel in Nederlands als Engels gegeven. Neem voorafgaand de les altijd even contact met mij op als je 1 van bovenstaande talen niet spreekt, dan stemmen we af hoe ik je het beste kan begeleiden op de mat. 

Kleding wat gemakkelijk zit en waar jij je soepel in kunt bewegen. Een strakke legging of losse joggingbroek is fijn. Bij yoga raad ik aan om geen schoenen of sokken te dragen en bij pilates zijn anti slip sokken wel fijn. En bij pilates is strakke kleding wel een aanrader zodat ik je makkelijker kan corrigeren indien nodig. 

Het enige wat je hoeft voor te bereiden is je yoga mat. Zorg dat je een fijn plekje vindt waar voldoende ruimte is voor je yogamat en laptop, en waar jij ongestoord kunt zijn. Dit kan in je woonkamer, slaapkamer of ergens waar jij je comfortabel voelt. Ik raad je aan om je telefoon op stil of in vliegmodus te zetten. 

Alle online lessen zijn voor alle niveaus. Dat wil zeggen dat je altijd mee kunt doen ongeacht wat je ervaring is. Daarnaast geef ik tijdens de lessen altijd (extra) opties zodat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. 

Ja, je kan er zeker mee doen. Fijn om van tevoren even met mij contact op te nemen, dan kunnen we samen even goed afstemmen. Ik geef je dan oefeningen en houdingen die ontlastend, ontspannend of juist versterkend zijn voor jouw lichaam. Daarnaast ben jij altijd je eigen docent en raad ik je aan altijd zelf goed naar je lijf te luisteren, eenmaal op de mat. 

Ja absoluut. Yoga werkt enorm goed in combinatie met cardio sport zoals wielrennen, hardlopen of kick-boxen. En pilates werkt enorm goed in combinatie met yoga en alle andere sporten. De reden waarom pilates een goede combinatie is voor alle type sporten is omdat het werkt op je buikspieren en algehele houding. Het werkt altijd ondersteunend en versterkend bij alle andere sporten en bewegingsvormen. 

Ik raad je aan om in ieder geval 1 keer per week mee te doen. Zo blijf je consistent en bouw je echt wat op. Je lichaam heeft een geheugen en zal elke keer herinneren wat je gedaan hebt en vanuit daar ontstaan er ontwikkeling, groei en transformatie. Beide lessen kun je ook 2 x per week doen, dan zul je sneller vooruitgang boeken met dat waar jij naar verlangt. 

Nee. Je wordt juist flexibel door beide lessen mee te doen. 

Ja, je kan mee doen. Neem altijd even contact met mij op zodat we kunnen afstemmen. Ik heb altijd te weten hoeveel weken je al zwanger bent zodat ik de oefeningen en houdingen kan afstemmen op je bewegingsruimte en gemoedstoestand. 

Dit gaat heel makkelijk online of via e-mail. We maken dan een afspraak en gaan samen in gesprek om te kijken wat jouw wensen en verlangens zijn voor de sessies.
Op basis daarvan maak ik een schema zodat jij weet waar je naar toe gaat werken.  

Je hebt alleen je yogamat, laptop en jezelf nodig. Je kunt het overal doen en je kan 5 minuten voordat de les start nog mee doen. Je hoeft je niet te haasten van uit je werk of andere privé afspraken om de les op tijd te halen. Hierdoor heb je geen reistijd en kun je in alle gemak je mat uitrollen en direct beginnen. 

Nee, momenteel kan dat nog niet. In de toekomst zou het wel kunnen dat je gewoon mee kunt doen zonder reservering. 

Je kan altijd een proefles mee doen om het te ervaren. Als je dit wilt is het belangrijk dat je je aanmeldt via de website of per e-mail zodat ik weet dat je er bij bent.

Dan mis je een heerlijke les op de mat! Je abonnementskosten gaan door, ook als je een les niet mee doet. Dit geeft mij zekerheid en garantie. 

Dan bekijken we altijd samen of de les op een andere dag of tijd kan worden ingehaald. Dit stemmen we altijd samen goed af afhankelijk van ieder zijn beschikbaarheid. 

Dit kan via de website www.araliyabosma.nl of via e-mail. 

De lessen gaan via Zoom, een gratis online programma wat je heel makkelijk kunt downloaden voor je laptop en/ of telefoon.

Heel simpel. Via email of whatsapp geef jij je op en stuur ik 1 x per kwartaal een tikkie waaraan moet worden voldaan. 

Dit kan in principe elk moment, alleen de betaling die dan nog loopt, stopt pas na het kwartaal abonnement dat tijdens de 1e maand betaald is. 
Je kan opzegging via e-mail of whatsapp. 

Niet zeker of yoga bij je past? Kom het eens gratis proberen

Skip to content