Contact

Let's connect!

Wil jij weten of ik iets voor je kan betekenen? Vul dan het contactformulier hieronder in. 

Niet gevonden wat je zocht?

Zit het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op door bovenstaand contactformulier in te vullen.

Volg me op Instagram voor meer updates

Veelgestelde vragen

Cacao 

Cacao is een vrucht van de Theobroma Cacao boom. 
Theobroma betekent  ”Voedsel der Goden” De cacaobonen zitten vol gezonde nutriënten en mineralen. De cacaobonen zijn de zaden van de boom. Deze vruchten worden bij het oogsten gefermenteerd en gedroogd in poeders of blokken. 

Dit verschilt echt per persoon. Je kan het beste verschillende soorten cacao zelf gaan ervaren want het is voor iedereen anders. 

Dit verschilt echt per persoon en duur van de ceremonie of evenement. Elk lichaam reageert anders en reageert daarom ook uniek. Het belangrijkste is dat je luistert naar jezelf en onderzoekt welke dosis het beste bij jou past. Hoe vaker je werkt met cacao, hoe beter je kunt afstemmen wat bij je past. Zorg er altijd goed voor dat je voldoende water drinkt wat cacao kan uitdrogend werken. Hieronder mijn advies:
 
10-25 gram lichte dosis
25-35 gram medium dosis
35-45 gram ceremoniële dosis | hoge dosis 

Ja dat kan, maar ik raad altijd aan in een lichte dosis. Bij de inheemse volken werd cacao bij de moeders ingezet na de bevalling om kracht en positieve energie te krijgen. Cacao is een natuurlijke antidepressiva wat kan ondersteunen bij postnatale depressie. Als je twijfelt over je situatie, ga dan altijd in gesprek met een (holistische) arts. 

Je kan cacao dagelijks inzetten bij een lichte dosis. Luister wel altijd naar je eigen lichaam en hoe het reageert. Het kan wel fijn zijn om regelmatig een pauze te nemen zodat je ook blijft ervaren hoe het zonder cacao is. Zo blijf je de juiste effecten en ervaring met cacao beleven. 

Ja, een klein beetje wat te danken is aan Theobromine. Dit stofje geeft een zachte energie af, veel subtieler dan cafeïne en je krijgt er ook geen dip van zoals bijvoorbeeld bij koffie. 

Nee, cacao is niet psychedelisch maar het heeft wel psychoactieve stoffen. Dat wil zeggen stoffen die je stemming verbeteren en euforisch werken op je systeem. Om deze redenen wordt cacao ook wel het plant medicijn voor je hart genoemd. Het opent en verzacht je hart met liefdevolle energie. Cacao zelf is niet psychedelisch maar in combinatie met andere plant medicijnen zoals paddenstoelen, caapi, of wiet, werd het wel synergetisch. 

Luister altijd naar je lijf en hoe je je op dat moment voelt. Een grote dosis cacao kan zwaar op je maag zijn. Let er daarom altijd goed op of en wat je gegeten hebt van tevoren. Het liefst een lichte maaltijd zodat de cacao haar werk goed kan doen. Als je MAO remmers gebruikt, antidepressiva, dan kan dit een contra- indicatie zijn. Dit kan zorgen voor hoofdpijn, blijf in dat geval altijd goed drinken. Het is sowieso verstandig om in overleg te gaan met jouw (holistische) arts want ze werken beide als antidepressiva waarbij cacao natuurlijker en gezonder is voor jouw systeem. 

Blauwe lotus

Blauwe Lotus is een prachtige bloem met een psychoactieve werking. Dat wil zeggen dat het je stemming kan verbeteren en euforisch werkt. Blauwe Lotus werd vroeger in het Oude Egypte ingezet voor medicinale doeleinen en bij spirituele rituelen en ceremonies. 

De Blauwe Lotus wordt op verschillende manieren gebruikt. Je kan Blauwe Lotus roken, of inhaleren met een vaporizer. De meest gebruikelijke manier en die ik inzet bij de ceremonies zijn de theebladeren en tinctures. Het heeft een kalmerend, licht verdovend en ontspannen effect. Het werkt verzachtend en verstillend waardoor je meer focus en rust kunt ervaren. Blauwe Lotus wordt ook ingezet om beter in slaap te komen en als natuurlijke pijnstiller. De Blauwe Lotus bevat lustopwekkende eigenschappen en kan daarom euforisch werken, zelfs als een afrodisiac.  

De Blauwe Lotus is een plant met psychoactieve effecten. Toch heeft het niet zo’n grote bekendheid als andere psychedelica. In lichte dosis in theevorm met alleen de theebladeren werkt het een ontspannen gevoel en een euforische high. Zodra je het combineert met bijvoorbeeld wijn, dan wordt de werking versterkt. Ook hier hangt het er weer vanaf hoe lang je de theebladeren werkt en hoe sterk je het effect wilt maken. In ceremoniële setting zet ik de theebladeren en tincture in op een manier die alleen ontspannen en verzachtend werkt en bij lange na geen hallucinaties geeft. 

Luister altijd naar je lijf en hoe je je op dat moment voelt. Blauwe Lotus in theevorm werkt altijd heel ontspannen en rustgevend. Als je MAO remmers gebruikt, antidepressiva, dan kan dit een contra- indicatie zijn. Dit kan zorgen voor hoofdpijn, blijf in dat geval altijd goed drinken. Het is sowieso verstandig om in overleg te gaan met jouw (holistische) arts want ze werken beide als antidepressiva waarbij Blauwe Lotus natuurlijker en gezonder is voor jouw systeem. Houd er rekening mee dat als je het combineert met alcohol zoals wijn, hallucinerende effecten heeft. 

Psilocybine

Psilocybine is van nature een stof die te vinden is in meer dan 200 schimmels. De bekendste in deze categorie is de Psilocybe Cubensis. Een paddenstoel met magische eigenschappen. De psychoactieve stof in Psilocybe cubensis is Psilocybine, vandaar deze naam. 

Bij de evenementen en ceremonies werken we met microdoseren. Het innemen in een heel lage dosis. Meestal 5-10% van een normale dosis. Van een microdosering zou je alleen zeer subtiele effecten ervaren die een helende en transformatieve werking hebben. Daarnaast kan het een positieve invloed hebben op je dagelijkse leven. Wanneer we het inzetten bij de evenementen of ceremonies checken we altijd goed met je in. Of je ervaring hebt, medicijnen gebruikt en hoe gevoelig je bent. We werken met een intake formulier die je voorafgaand per email toegestuurd krijgt. Hierin staan allemaal vragen om jou zo goed mogelijk voor te bereiden op de ervaring. Het is altijd fijn om rustig aan te beginnen met bijvoorbeeld 0,15 tot 0,5 gram gedroogde paddo’s. Pas als dit goed gaat kun je altijd nog iets bijnemen. Het is de bedoeling dat je subtiele effecten ervaart zoals betere concentratie, focus en creativiteit. 

Het is fijn als je minstens 2 uur voordat je de microdosering inneemt, niks meer gegeten hebt. Dit zorgt ervoor dat je lichaam ‘schoon’ is en de psilocybine het beste wordt opgenomen. Ook kan het misselijkheid of buikpijn voorkomen. Blijf wel goed drinken gedurende de hele periode. Dit voorkomt dehydratie en hoofdpijn de volgende dag. Een paar uur na de reis en zeker wanneer het aan het uitwerken is, is het goed om wat gezonds en lekkers te eten. Tijdens de evenementen en ceremonies zullen er altijd voldoende snacks zoals bananen, appels, nootjes zijn. 

Luister altijd naar je lijf en hoe je je op dat moment voelt. Het is altijd belangrijk om je goed voor te bereiden door voldoende slaap, rust en ruimte om tijd te nemen voor jezelf. Het kan zijn dat je hoofdpijn ervaart of juist heel moe wordt. Het kan dan fijn zijn om je daar aan over te geven, extra te drinken of misschien iets met suiker te eten. Door dat wat fruit te eten zal de psilocybine minder effect hebben. 

-Als je ooit een psychose hebt gehad of hier nog last van hebt, wordt het microdoseren afgeraden. 
-Als je last hebt van angststoornissen kun je van het microdoseren juist meer last krijgen. 
-Als je 18 jaar of jonger bent. 
-Zwanger of borstvoeding geeft. 
-In combinatie met alcohol of andere drugs wordt afgeraden
 
Bij twijfel over jouw situatie neem altijd contact met mij op en/of je eigen holistische arts. 

Yoga & Pilates

Je kan je online via de website of via araliyalifeflow@gmail.com aanmelden voor een proefles. Als je twijfelt kun je altijd contact met mij opnemen om jouw wensen en doelen te bespreken. Het is belangrijk dat je een goede internet connectie hebt voor de online lessen. De lessen gaan via Zoom waarvoor je een link via email krijgt toegestuurd. Ik raad je aan om zoom te downloaden voor zowel je laptop en telefoon. Je laptop is fijn omdat je dan een groter scherm hebt zodat je mij goed kunt zien op beeld, en ik jou voor het geven van correcties en aanwijzingen indien nodig. 

Er zijn zoveel voordelen bij zowel yoga als pilates. Bij yoga ervaar je vooral meer rust, flexibiliteit en ruimte tussen lichaam, geest en geest. Yoga verbindt jou met je unieke Zelf waarbij je helderheid, rust en inspiratie kan krijgen op de mat. Pilates werkt versterkend en ook al is dit ook een body en mind les, pilates werkt vooral fysiek en mentaal door op de mat. Het is een krachtige methode die zorgt voor stabiliteit, vitaliteit en blessure preventie. Beide lessen gaan ook erg goed samen. 
 

Hieronder nog een kort rijtje van de vele voordelen van yoga en pilates: 

 

– Verlaagd stress
– Vergroot je energielevel
– Beide werken ze aan versterking en flexibiliteit
– Je ademhaling verbeterd
– Je aanwezigheid en bewustzijn worden vergroot
– Beide werken ze aan transformatie, groei en ontwikkeling 
– Beide verbeteren ze je houding
– Chronische pijn en blessures worden verminderd 

De lessen worden zowel in Nederlands als Engels gegeven. Neem voorafgaand de les altijd even contact met mij op als je 1 van bovenstaande talen niet spreekt, dan stemmen we af hoe ik je het beste kan begeleiden op de mat. 

Kleding wat gemakkelijk zit en waar jij je soepel in kunt bewegen. Een strakke legging of losse joggingbroek is fijn. Bij yoga raad ik aan om geen schoenen of sokken te dragen en bij pilates zijn anti slip sokken wel fijn. En bij pilates is strakke kleding wel een aanrader zodat ik je makkelijker kan corrigeren indien nodig. 

Het enige wat je hoeft voor te bereiden is je yoga mat. Zorg dat je een fijn plekje vindt waar voldoende ruimte is voor je yogamat en laptop, en waar jij ongestoord kunt zijn. Dit kan in je woonkamer, slaapkamer of ergens waar jij je comfortabel voelt. Ik raad je aan om je telefoon op stil of in vliegmodus te zetten. 

Alle online lessen zijn voor alle niveaus. Dat wil zeggen dat je altijd mee kunt doen ongeacht wat je ervaring is. Daarnaast geef ik tijdens de lessen altijd (extra) opties zodat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. 

Ja, je kan er zeker mee doen. Fijn om van tevoren even met mij contact op te nemen, dan kunnen we samen even goed afstemmen. Ik geef je dan oefeningen en houdingen die ontlastend, ontspannend of juist versterkend zijn voor jouw lichaam. Daarnaast ben jij altijd je eigen docent en raad ik je aan altijd zelf goed naar je lijf te luisteren, eenmaal op de mat. 

Ja absoluut. Yoga werkt enorm goed in combinatie met cardio sport zoals wielrennen, hardlopen of kick-boxen. En pilates werkt enorm goed in combinatie met yoga en alle andere sporten. De reden waarom pilates een goede combinatie is voor alle type sporten is omdat het werkt op je buikspieren en algehele houding. Het werkt altijd ondersteunend en versterkend bij alle andere sporten en bewegingsvormen. 

Ik raad je aan om in ieder geval 1 keer per week mee te doen. Zo blijf je consistent en bouw je echt wat op. Je lichaam heeft een geheugen en zal elke keer herinneren wat je gedaan hebt en vanuit daar ontstaan er ontwikkeling, groei en transformatie. Beide lessen kun je ook 2 x per week doen, dan zul je sneller vooruitgang boeken met dat waar jij naar verlangt. 

Nee. Je wordt juist flexibel door beide lessen mee te doen. 

Ja, je kan mee doen. Neem altijd even contact met mij op zodat we kunnen afstemmen. Ik heb altijd te weten hoeveel weken je al zwanger bent zodat ik de oefeningen en houdingen kan afstemmen op je bewegingsruimte en gemoedstoestand. 

Dit gaat heel makkelijk online of via e-mail. We maken dan een afspraak en gaan samen in gesprek om te kijken wat jouw wensen en verlangens zijn voor de sessies.
Op basis daarvan maak ik een schema zodat jij weet waar je naar toe gaat werken.  

Je hebt alleen je yogamat, laptop en jezelf nodig. Je kunt het overal doen en je kan 5 minuten voordat de les start nog mee doen. Je hoeft je niet te haasten van uit je werk of andere privé afspraken om de les op tijd te halen. Hierdoor heb je geen reistijd en kun je in alle gemak je mat uitrollen en direct beginnen. 

Nee, momenteel kan dat nog niet. In de toekomst zou het wel kunnen dat je gewoon mee kunt doen zonder reservering. 

Je kan altijd een proefles mee doen om het te ervaren. Als je dit wilt is het belangrijk dat je je aanmeldt via de website of per e-mail zodat ik weet dat je er bij bent.

Dan mis je een heerlijke les op de mat! Je abonnementskosten gaan door, ook als je een les niet mee doet. Dit geeft mij zekerheid en garantie. 

Dan bekijken we altijd samen of de les op een andere dag of tijd kan worden ingehaald. Dit stemmen we altijd samen goed af afhankelijk van ieder zijn beschikbaarheid. 

Dit kan via de website www.araliyabosma.nl of via e-mail. 

De lessen gaan via Zoom, een gratis online programma wat je heel makkelijk kunt downloaden voor je laptop en/ of telefoon.

Heel simpel. Via email of whatsapp geef jij je op en stuur ik 1 x per kwartaal een tikkie waaraan moet worden voldaan. 

Dit kan in principe elk moment, alleen de betaling die dan nog loopt, stopt pas na het kwartaal abonnement dat tijdens de 1e maand betaald is. 
Je kan opzegging via e-mail of whatsapp. 

Evenementen & Ceremonies

Op de website www.araliyabosma.nl kun je meer lezen over de evenementen en ceremonies. 
Daarnaast staan de ceremonies en evenementen ook altijd op www.hipsy.nl onder de naam Araliya Life Flow. Via Instagram wordt ook veel gedeeld over het programma, @araliyalifeflow. 

Ja altijd. Je hebt wel voor beide een ticket te kopen. Soms zijn er speciale vrienden tickets per evenement of ceremonie. 

Afhankelijk van wat voor soort evenement of ceremonie je mag, mag je altijd een fles water mee naar binnen nemen. Een schrijfblok, pen en eventueel een dekentje of kussen om op te zitten. 

Afhankelijk van wat voor soort evenement of ceremonie het is, is eten of drinken niet altijd verstandig. Bij een plant ceremonie wordt een lichte maaltijd aangeraden tot 1,5-2 uur voor aanvang van het evenement niks meer. En bij ecstatic dance evenementen kan je een gezonde maaltijd eten. Zolang je maar 1,5-2 uur van tevoren niks hebt gegeten zodat het je tijdens het dansen niet in de weg zit. 

Licht verteerbaar voedsel zoals fruit, groentes en nootjes. Geen koffie, alcohol of voedsel waar extreem veel suikers in zitten. 

Nee, je kan je ticket wel aan iemand anders verkopen. De reden hiervoor is dat we van tevoren een begroting maken en rekenen op een bepaald bedrag aan inkomsten. 

Je kan je ticket 1 week van tevoren annuleren waarbij je 50% procent van het ticket terugbetaald krijgt. Alles korter dan een week is geen annulering voor. 

Je kan betalen via www.hipsy.nl of in goed overleg ook contant. 

Skip to content