Online pilates

Tegenwoordig bewegen we te weinig en hebben de meesten een zittend beroep.

We besteden meer tijd achter een bureau dan dat we bewegen. De technologie maakt het ons continue nog makkelijker om niet in beweging te komen. De constante afleiding door je telefoon, laptop en TV zorgen voor nog minder beweging.. Een onjuiste houding begint doordat je heupen overbelast worden, je hangt in je stoel of zit verkeerd op een bank. Achter een bureau tijdens je werk is het zelfs nog moeilijker om een correcte bewuste houding aan te nemen. Veel mensen leunen met hun hoofd naar voren of hebben een ronde bovenrug en hangen met de schouders naar voren.

 Het blijft belangrijk om je wervelkolom te verlengen, je schouders naar achteren te draaien en je kin wat naar beneden te brengen. Gelukkig kunnen de Pilates oefeningen die ik je aanreik hierbij enorm ondersteunen zodat je jouw houding weer kunt corrigeren en verbeteren. De diepliggende buikspieren, rugspieren, bekkenbodem spieren en ademhaling spelen hierin een belangrijke rol. Het versterkten van dit soort spieren is waar ik de focus op leg in mijn pilates lessen.

Een introductie in online pilates

Een versterkende en stabiliserende bewegingsmethode

Pilates is een geconcentreerde bewegingsmethode waarbij het versterken van de diepliggende buikspieren en algehele houding centraal staat. Daarnaast ligt de focus op het stabiliseren van de schouders, het bekken en romp.

De Pilates methode is bedacht door Joseph Pilates die destijds een manier van bewegen heeft ontwikkeld wat voorheen The Art of Contrology heette. Om je succesvol en fit te voelen is het van belang om in een goede fysieke staat te zijn. Tijdens de methode is het belangrijk dat de ademhaling op gang komt, wat ervoor zorgt dat de bloedcirculatie beter gaat stromen. Dit zorgt ervoor dat het bloed in alle spiervezels en weefsels komt wat een soepel en flexibel lichaam stimuleert.

concentratie en plezier

Tijdens de sessie zijn o.a. concentratie, controle en focus enorm belangrijk zodat je bewust wordt van wanneer je welke spieren aan moet spannen. Uiteindelijk wil je dat de spieren die je leert aanspannen tijdens de oefeningen een gewoonte worden om aan te spannen in je dagelijkse leven. Zo behoud je een gezonde houding en bescherm je de wervelkolom voor overbelasting, rug klachten en blessures.

In pilates werk ik met de Pilates principes; controle, centering, concentratie, coördinatie, flow, precisie en ademhaling. Daarnaast vind ik de ontspanning en plezier tijdens de pilates ook enorm belangrijk op de mat. 

Dit is wat Pilates voor jou kan betekenen

Testimonials

Dori

Ik vind de lessen van Araliya heel erg fijn. Ze zorgt voor een hele fijne ontspannen sfeer, maakt af en toe een grapje en geeft iedereen veel persoonlijke aandacht. Het is zo knap hoe ze bij online lessen kan zien of ik mijn oefeningen en houdingen wel goed doe, of hoe ik ze beter kan doen. Ook daagt ze me uit om soms net iets meer te doen. Daarnaast geeft ze iedereen een alternatieve oefening als ze merkt dat een bepaalde houding of beweging niet fijn is.

Narm

Araliya, ze is een zeer bekwaam en ervaren. Ze zorgt voor een positieve en ontspannen sfeer in de les. Ik heb na de bevalling een cursus bij haar gevolgd. Het hielp me te herstellen van rug- en bekkenpijn. Ook heb ik minder tijd om te slapen. Ik word er moe van, voel me niet verfrist en heb minder energie. Toen ik yoga, pilates, meditaties deed, voelde ik me veel beter. Ik voel me echt geweldig en succesvol met het herstel van mijn lichaam.

Pilates heeft mij enorm ondersteund

Na het afronden van de HBO dansacademie kwam ik in aanraking met Pilates. Voor mij was het een inspirerende methode en een logische stap om me in Pilates te verdiepen. Want Pilates heeft veel overeenkomsten met bepaalde danstechnieken. Het versterken van de houding, het verlengen van de spieren en de bewegingen met controle en concentratie uitvoeren sprak mij erg aan. Door de oefeningen met precisie  uit te voeren en bewuster te worden van de diepliggende spieren heeft Pilates mij enorm ondersteund bij een hamstring blessure die ik tijdens mijn danscarriers had opgelopen. Pilates heeft mij het vertrouwen in mijn lichaam terug gegeven en mijn bewegingsvrijheid vergroot. 

Tijdens mijn 1-1 sessies en groepslessen weet ik precies wat er nodig is om jouw lichaam weer in volledige balans terug te brengen. Ik geef veel (individuele) correcties en aanwijzingen om je manier van beweging te verbeteren. Of je nou een blessure hebt, herstellende bent van een blessure of gewoon lekker wilt bewegen op de mat. Alles komt aan bod van kracht tot flexibiliteit, balans en ontspanning. Ik stem altijd vooraf met je af zodat de Pilates les goed bij je past. 

Testimonials

Marit Langedijk

Araliya haar lessen zijn fantastisch! Een ervaren en kundige docente, met een hele fijne positieve sfeer in de les. Araliya heeft oog voor het geheel, en voor detail. Ze ziet exact wat je doet, en nodig hebt in de bewegingen, en sluit daarbij aan. Haar pilates lessen hebben mij al heel veel gebracht!

Veerle Rozenstraten

Araliya is een hele rustige lieve meid. Ik heb me ontzettend welkom, prettig en gesteund gevoeld door Araliya. Op verschillende vlakken (voeding, spiritualiteit, beweging) heb ik laagdrempelig kunnen leren van Araliya. De lessen worden toegespitst op hetgeen jij op dat moment nodig hebt. In een tijd waarin er zoveel afleidingen zijn is het fijn om iemand als Araliya te kennen en gebruik te maken van haar ruime aanbod. Bedankt Araliya!

Online pilates is de meest geschikte en laagdrempelige manier om te werken aan je vitaliteit en gezondheid.

gratis proefles online pilates?
meld je aan

Veelgestelde vragen

Je kan je online via de website of via araliyalifeflow@gmail.com aanmelden voor een proefles. Als je twijfelt kun je altijd contact met mij opnemen om jouw wensen en doelen te bespreken. Het is belangrijk dat je een goede internet connectie hebt voor de online lessen. De lessen gaan via Zoom waarvoor je een link via email krijgt toegestuurd. Ik raad je aan om zoom te downloaden voor zowel je laptop en telefoon. Je laptop is fijn omdat je dan een groter scherm hebt zodat je mij goed kunt zien op beeld, en ik jou voor het geven van correcties en aanwijzingen indien nodig. 

Er zijn zoveel voordelen bij zowel yoga als pilates. Bij yoga ervaar je vooral meer rust, flexibiliteit en ruimte tussen lichaam, geest en geest. Yoga verbindt jou met je unieke Zelf waarbij je helderheid, rust en inspiratie kan krijgen op de mat. Pilates werkt versterkend en ook al is dit ook een body en mind les, pilates werkt vooral fysiek en mentaal door op de mat. Het is een krachtige methode die zorgt voor stabiliteit, vitaliteit en blessure preventie. Beide lessen gaan ook erg goed samen. 
 

Hieronder nog een kort rijtje van de vele voordelen van yoga en pilates: 

 

– Verlaagd stress
– Vergroot je energielevel
– Beide werken ze aan versterking en flexibiliteit
– Je ademhaling verbeterd
– Je aanwezigheid en bewustzijn worden vergroot
– Beide werken ze aan transformatie, groei en ontwikkeling 
– Beide verbeteren ze je houding
– Chronische pijn en blessures worden verminderd 

De lessen worden zowel in Nederlands als Engels gegeven. Neem voorafgaand de les altijd even contact met mij op als je 1 van bovenstaande talen niet spreekt, dan stemmen we af hoe ik je het beste kan begeleiden op de mat. 

Kleding wat gemakkelijk zit en waar jij je soepel in kunt bewegen. Een strakke legging of losse joggingbroek is fijn. Bij yoga raad ik aan om geen schoenen of sokken te dragen en bij pilates zijn anti slip sokken wel fijn. En bij pilates is strakke kleding wel een aanrader zodat ik je makkelijker kan corrigeren indien nodig. 

Het enige wat je hoeft voor te bereiden is je yoga mat. Zorg dat je een fijn plekje vindt waar voldoende ruimte is voor je yogamat en laptop, en waar jij ongestoord kunt zijn. Dit kan in je woonkamer, slaapkamer of ergens waar jij je comfortabel voelt. Ik raad je aan om je telefoon op stil of in vliegmodus te zetten. 

Alle online lessen zijn voor alle niveaus. Dat wil zeggen dat je altijd mee kunt doen ongeacht wat je ervaring is. Daarnaast geef ik tijdens de lessen altijd (extra) opties zodat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen. 

Ja, je kan er zeker mee doen. Fijn om van tevoren even met mij contact op te nemen, dan kunnen we samen even goed afstemmen. Ik geef je dan oefeningen en houdingen die ontlastend, ontspannend of juist versterkend zijn voor jouw lichaam. Daarnaast ben jij altijd je eigen docent en raad ik je aan altijd zelf goed naar je lijf te luisteren, eenmaal op de mat. 

Ja absoluut. Yoga werkt enorm goed in combinatie met cardio sport zoals wielrennen, hardlopen of kick-boxen. En pilates werkt enorm goed in combinatie met yoga en alle andere sporten. De reden waarom pilates een goede combinatie is voor alle type sporten is omdat het werkt op je buikspieren en algehele houding. Het werkt altijd ondersteunend en versterkend bij alle andere sporten en bewegingsvormen. 

Ik raad je aan om in ieder geval 1 keer per week mee te doen. Zo blijf je consistent en bouw je echt wat op. Je lichaam heeft een geheugen en zal elke keer herinneren wat je gedaan hebt en vanuit daar ontstaan er ontwikkeling, groei en transformatie. Beide lessen kun je ook 2 x per week doen, dan zul je sneller vooruitgang boeken met dat waar jij naar verlangt. 

Nee. Je wordt juist flexibel door beide lessen mee te doen. 

Ja, je kan mee doen. Neem altijd even contact met mij op zodat we kunnen afstemmen. Ik heb altijd te weten hoeveel weken je al zwanger bent zodat ik de oefeningen en houdingen kan afstemmen op je bewegingsruimte en gemoedstoestand. 

Dit gaat heel makkelijk online of via e-mail. We maken dan een afspraak en gaan samen in gesprek om te kijken wat jouw wensen en verlangens zijn voor de sessies.
Op basis daarvan maak ik een schema zodat jij weet waar je naar toe gaat werken.  

Je hebt alleen je yogamat, laptop en jezelf nodig. Je kunt het overal doen en je kan 5 minuten voordat de les start nog mee doen. Je hoeft je niet te haasten van uit je werk of andere privé afspraken om de les op tijd te halen. Hierdoor heb je geen reistijd en kun je in alle gemak je mat uitrollen en direct beginnen. 

Nee, momenteel kan dat nog niet. In de toekomst zou het wel kunnen dat je gewoon mee kunt doen zonder reservering. 

Je kan altijd een proefles mee doen om het te ervaren. Als je dit wilt is het belangrijk dat je je aanmeldt via de website of per e-mail zodat ik weet dat je er bij bent.

Dan mis je een heerlijke les op de mat! Je abonnementskosten gaan door, ook als je een les niet mee doet. Dit geeft mij zekerheid en garantie. 

Dan bekijken we altijd samen of de les op een andere dag of tijd kan worden ingehaald. Dit stemmen we altijd samen goed af afhankelijk van ieder zijn beschikbaarheid. 

Dit kan via de website www.araliyabosma.nl of via e-mail. 

De lessen gaan via Zoom, een gratis online programma wat je heel makkelijk kunt downloaden voor je laptop en/ of telefoon.

Heel simpel. Via email of whatsapp geef jij je op en stuur ik 1 x per kwartaal een tikkie waaraan moet worden voldaan. 

Dit kan in principe elk moment, alleen de betaling die dan nog loopt, stopt pas na het kwartaal abonnement dat tijdens de 1e maand betaald is. 
Je kan opzegging via e-mail of whatsapp. 

Niet zeker of pilates bij je past? Kom het eens gratis proberen

Skip to content