Alleen door echt ziek te worden ging ik weer terug naar een 0 punt…

Wat een intense maand December. Ik had mezelf voorgenomen om de kerst over te slaan en elke dag bij het vuur te gaan zitten. Mooie rituelen te doen voor heling en transformatie. Ik ben begonnen tijdens de 12 Heilige nachten daar ben ik sinds 2 jaar mee bezig. De dagen waarbij de energie van de zichtbare en onzichtbare werelden het dichtste bijenkaar staan. Het is super mooi om de donkerste maand van het jaar met jezelf de diepte in te gaan of beter gezegd het donkerte letterlijk mag zien.. Ik heb het geweten wat een ellende en schaduw stukken had ik bij mezelf aan te kijken. Het begon bij een diepe eenzaamheid, er niet bij horen maar ook het gevoel van niet goed genoeg zijn kwam enorm naar boven. Veel tranen stroomden deze dagen om zo het process van loslaten, reinigen en transformatie vloeiender te laten gaan. Het was een uitdaging om deze maand alleen te zijn ondanks dat ik een tiny huisje had gehuurd in deze periode. Maar het is wat ik had gewild en waar ik mijn intentie voor had gezet. Ik maakte een start met mijn volgende vision board en ging diep naar binnen met mezelf in gesprek. Dit heb ik een paar dagen achter elkaar gedaan. Daarnaast ben ik in ceremonie gegaan met San Pedro een magisch hart opened medicijn waarmee ik direct voelde dat ik de relatie met deze plant wil verdiepen. Tijdens de ceremonie voelde ik al lichtelijk wat symptomen van ziek worden maar nam het niet al te serieus. Omdat ik door zoveel mooie ervaringen en gesprekken ging naderhand heb ik te weinig rust en integratie tijd genomen. Tja… 2 dagen daarna ziek. Met koorts op de bank helemaal plat. Het duurde 1 dag gek genoeg waardoor ik als snel weer van alles ging ondernemen.

Zo had ik rondom oud en nieuw een 4- daagse Ecstatic Dance en Voice event. Hier heb ik een yoga les gegeven en mantras mee gezongen met harmonium. Het was heel bijzonder om tussen bijna alleen maar Portugezen te zijn in ceremonie. Dit was weer even het uiterste na de intense stilte en eigen tijd ineens tussen heel veel mensen te zijn met een vol programma. Mijn lijf voelde goed tijdens de workshops en events maar daar buiten voelde ik me moe en raakte mijn nekklieren steeds pijnlijker en opgezwollen. Ik vond het moeilijk om een dag over te slaan omdat het programma zo inspirerend was! Zo ook tijdens 31 December wilde ik na 00.00 uur iedereen een warme knuffel geven en nog even dansen bij de Ecstatic.. Totdat mijn lijf toen echt zei je hebt nu echt te gaan slapen anders kan je morgen helemaal niks. En ik heb het geweten ik werd die ochtend wakker toen ik yogales had te geven om 7:15u. Alles deed pijn, spierpijn en de koorts was weer begonnen. Eenmaal na het evenement ben ik in 4uur direct terug gereden naar het huisje en ben toen flink ziek geweest. Ik kon niks eten alleen maar liggen en dronk veel water en thee.

Nou… tja dat is mijn begin van 2024 geweest 🙂 Inmiddels weer bijna beter! Flink gereinigd en opgeschoond en door het vasten kon ik ook direct opnieuw beginnen met nieuwe gezonde voedingsgewoontes. Ik het mezelf beloofd het rustig aan te blijven doen omdat ik haast en te druk zijn of voelen eigenlijk helemaal niet fijn vindt. Dank je wel ziek zijn dat je me terug bracht in mijn lijf naar een diepe rust voor herstel en de integratie waar ik juist zoveel ruimte voor wilde maken.

Veel liefs Araliya

Leave a Reply

Dit vind je misschien ook leuk:

Skip to content