Ecstatic Dance & Cacao ceremonie

Vandaag kwam ik thuis na een inspirerende Ecstatic Dance sessie en Cacao ceremonie met stemwerk. Het werd georganiseerd op een community land Christaland in Portugal. Het was voor mij 14 minuten rijden vanaf het apartment waar ik gebruik van kan maken. Het was een mooie weg daarnaar toe door heuvelachtige wegen met veel bomen. Toen ik aankwam stonden er al veel camperbusjes op de heuvel en ik werd direct enthousiast! Er heerste gelijk al een ontspannen vibe en ik had direct aanspraak. Ik voelde me welkom en direct thuis omdat ik meer mensen ontmoete die net als mij leven in een camperbus. Ik ben door het bos naar het Shanti Deck gewandeld waar het evenement gehouden werd. Onderweg kwam ik allerlei mooie yurts, natuurhuisjes en zelfgemaakte constructies tegen. Wauw ik raakte geinspireerd en besloot wat foto’s te maken van het land. In de verte hoorde ik Indiase muziek waarvan ik wist dat dit de plek was waar ik naar toe had te wandelen voor de Ecstatic Dance en Cacao ceremonie. Ik besloot nog even te wandelen op het land om de sfeer en energie te proeven. Toen eindigde ik waar de muziek aanstond. Het was rustgevende muziek wat er voor zorgde dat iedereen goed kon landen bij aankomst. Ik had helemaal geen verwachtingen en stond open voor de dans en de cacao. Eenmaal begonnen starten we met stem werk in klanken, ritmes en woorden die vanuit Afrika en Brazilië waren geïnspireerd. Ik moest even wennen omdat ik stiekem had verheugd op het zingen van Bhajans of Medicine songs en dit was alles behalve dat 😛 Nou goed ik besloot me er aan over te geven en mee te doen met de pittige klapritmes, energieke klanken die we moesten maken met onze stem. Het was weer totaal anders dan een stem expressie workshop waarbij je melodieus te werk gaat met je eigen stem. Dit was meer een Afrikaans tribe gevoel creëren zodat er een veld van verbondenheid en positieve energie ontstond.

Het was een bijzonder begin en ik kwam er uiteindelijk ook echt goed in. Ik raakte enthousiast toen ik de klapritmes wist en deed met volle overtuiging mee. Het was grappig en bijzonder om te zien hoe de energie van de groep veranderde en hoe iedereen enorm uit zijn dak ging. Wat muziek en ritme wel allemaal kan doen met ons bewustzijn. Het creëert direct verbinding, heling en ontspanning. Na de pittige klanken sessie was het tijd voor rust tijdens een sound journey. Op dat moment ben ik gaan wandelen door de natuur en heb ik een gedeelte van de sound journey overgeslagen. Ik voelde dat ik even op mezelf had te zijn na die intense verbinding met de groep. Toen ik terug kwam waren we klaar voor de cacao ceremonie. De cacao was vrij pittig met veel kruiden. Weer heel anders dan hoe ik de Cacao voorbereid.. De cacao werd gedronken als ”koffie” en dat vond ik ergens wel jammer. Voor mij is Cacao een hart openend medicijn waar we echt tijd voor mogen nemen om onze dankbaarheid te sturen naar Moeder Aarde, de boeren op het land van waar de cacao vandaan komt en alle elementen die de cacao hebben gevoed. Persoonlijk vind ik het ook fijn om samen nog liederen te zingen zodat we deze vibraties ook in de cacao kunnen brengen. Gelukkig kon ik daar zelf de ruimte voor nemen om even stil te staan en mijn intentie te zetten. Nadat iedereen de cacao op had gedronken starte te muziek alweer. Weinig tijd voor integratie maar hop weer opstaan en weer door. Althans zo voelde het voor mij.

Iedereen begon te dansen en al snel zaten we in opzwepende beats met live muziek. Dit vond ik enorm inspirerend! Er werd niet gedraaid op een controller maar er stond een playlist aan op de achtergrond en daarover heen werd live percussie gespeeld. Daarnaast werd er zo nu en dan ook gezongen over de tracks heen. Op een bepaald moment raakte iedereen in een trance en de energie ging omhoog. Ik kreeg het warm en stond op een bepaald moment in een kort topje flink te zweten. Tot het moment dat er Psy Trance werd gedraaid toen ging ik helemaal los. Wat heerlijk om te voelen dat iedereen om me heen ook helemaal uit z’n plaat ging. Mijn hartslag ging tekeer en ik bleef maar springen en draaien. Gelukkig kwam er na de piek een rustiger nummer wat weer meer zorgde voor rust en balans. Tijdens Ecstatic Dance gaat het over waves die gecreëerd worden in de muziek zodat de dansers uit het hoofd in het lijf zakken. Dat de expressie vrij kan stromen door het lijf. In Zuid Europa wordt veel meer tribal muziek gebruikt en de muziekset bevat veel minder dip momenten dan hoe ik het in Nederland ken. Ook wordt er meer salsa, bachata of lokale muziek gebruikt. Wat ook veel logischer is omdat deze muziek hier ook veel meer vandaan komt dan uit het koude kikkerland Nederland. Toch merkte ik bij mezelf op dat ik lyrische muziek, dubstep of ambient tracks ook wel fijn had gevonden. Ik ben in verder super dankbaar voor deze avond en de mensen die het georganiseerd hebben. De avond zat super goed in elkaar en de 2 jongens die het faciliteerde waren super positief en inspirerend! Ik ga komende week zeker weer eens heen en misschien zelfs wel overnachten met mijn camper. Dank je wel Christaland.

Tot zo ver!

Liefs Araliya

Leave a Reply

Dit vind je misschien ook leuk:

Skip to content